Koning Herbert

Vanmorgen werd ik in alle vroegte wakker gemaakt door mijn jongste dochter van 3. Madammeke was met haar viltstiften haartjes aan het tekenen op mijn kale schedel. Daardoor zat ik rond de klok van zevenen, na eerst al schrobbend te hebben genoten van een warme douche, klaarwakker aan de ontbijttafel.

Mrs. van Rukhoven had een heerlijke uitsmijter voor me gemaakt en vroeg gelijk even, als ik straks toch in de stad was, of ik even een nieuwe tefalpan wilde aanschaffen. Mijn vrouw koopt namelijk elk jaar een nieuwe tefalpan. De reden daarvan is dan na een jaar de binnenkant eruit is. Ieder mens eet dus in z’n leven zo’n 30 binnenvoeringen van een tefalpan. Dat lijkt me niet bepaald gezond.

Nadat ik nog even ingemaakt werd op de Playstation door zoonlief NEC-NAC 1-7 (Hij wil om een of andere vage reden altijd NEC-NAC spelen) heb ik m’n kroost maar school gebracht en nam mijn werkdag z’n aanvang. Als grafisch ondernemer weet je nooit wat de dag je zal brengen.

Om 10 uur had ik een afspraak. Ik maakte kennis met ene Herbert, een heerschap die mij ontving in zijn paarse satijnen ochtendjas met goudkleurige knopen. Na 3 minuten had ik al door dat Herbert rijp was voor het Pieter Baan Centrum. Hij leek werkelijk alle realiteit uit het oog te zijn verloren. Zo was hij er heilig van overtuigd dat hij de Koning van Drenthe was en dat hij tante moest zeggen tegen de Euromast. Dat hij bloedserieus was bleek wel toen hij uit een sigarenkistje een stapeltje visitekaartjes toverde waarop met sierlijke letters de naam Koning Herbert de 23e prijkte.

Koning Herbert was van mening dat het weleens verkeerd kon aflopen met ons monetaire stelsel nu Griekenland, Ierland, Spanje en Cyprus al voor steun hadden aangeklopt. Of ik uit voorzorg voor 20 miljard aan Drentse Dollars wilde drukken. Op die manier wilde Koning Herbert anticiperen op de crach van de Euro en in een klap de harten van de Drentse onderdanen herveroveren.

Nadat ik 2 uur lang met stijgende verbazing zijn verhalen had aangehoord vond ik dat ik maar even op adem moest komen. Waar kon dat beter dan op het terras van Cafe Dante aan de Spuistraat……ik moet u eerlijk bekennen, daar zit ik nu nog….zonder Tefalpan.

Greetz, @van_Rukhoven

Advertenties

Een gedachte over “Koning Herbert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s