Zomer

Bij het krieken van de avond, zit ik 14 hoog op mijn balkon te genieten in het zonnetje. Morgen wordt het volgens Piet Paulusma significant frisser. Tenminste hij vertelde dat op een toontje alsof het niet lang meer duurt dat de rayonhoofden uit Friesland de koppen weer bijelkaar steken om de knelpunten van de tocht der tochten te bekokstoven.

Terwijl ik hier aan een wit biertje zit te nippen en af en toe een druif tot mij neem zit ik de zomer tot nu toe te evalueren. Het begon met het EK. Oranje speelde als een natte gaykrant en we keerden met 0 uit 3 huiswaarts. Spelers maken elkaar verwijten, Bert van Marwijk gooide z’n knuffel in het hoenderhok en loopt nu bij het UWV en zelfs de rustheid zelve, Fredje Bouma, sloeg, na Nederland-Duitsland, de teamarts vol op z’n kakement. Het was een EK om heel snel te vergeten.

Bij de Tour de France was het al niet veel beter. Hoofdrol was weggelegd voor “Tour du Jours” Gertje Jakobs. Deze Rene van der Gijp van de wielrennerij strooide in onvervalst Drents met de meest sappige anekdotes. De torenhoge verwachtingen konden de wegrenners niet waarmaken. Door fysieke ongemakken, overgehouden aan de vele valpartijen vielen onze Vaderlandse renners bij bosjes uit. Volgend jaar beter.

Hopelijk doen onze jongens en meisjes het op de Olympische spelen beter. Mijn speciale interesse gaat uit naar de Nederlandse hockey dames en heren, Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo en natuurlijk Marianne Vos. Morgen is de officiele opening en ik heb er echt zin in.

Op mijn geliefde Twitter is het rustig. Ik betrapte me er zelf op dat ik er al bijna 2 dagen niets op gepost heb. Mijn halve TL verblijft nu ook in verre oorden. Uiteraard de meesten all inclusive. Jezelf een darmkoliek eten en drinken en de rest van de dag met een lokale cocktail aan de rand van het zwembad liggen of ansichtkaarten schrijven met van die aandoenlijk getekende zonnetjes achterop getekend. Wel zon uiteraard. Veel zon. Heul veul zon. Brandende zon. De factor 24 vindt in die contreien gretig aftrek. Het nadeel van zulke vakanties vind ik altijd dat je 3 uur van tevoren al op Schiphol moet zijn. M’n kinderen rennen dan hyper de vertrekhal door. Als ze eindelijk in toom zijn worden we het vliegtuig ingedreven.  Uiteraard word ik altijd ingedeeld naast een type Kogelstootster die zojuist een overdosis knoflook tot zich heeft genomen. (Ik bedoel hier overigens niet mijn eigen vrouw mee). Om 6 uur ‘smorgens wordt er gevlogen en een uur later krijgen we als ontbijt van de stewardess al een bak andijvie met kipcordonbleu toegeworpen. Het ergste vind ik altijd als die vakantievluchten landen. Dat zo’n kist vol provincialen gaan klappen. Vreselijk!! In de bus doen we toch ook niet bij elke halte een wave?

Net op het moment dat ik denk, wat is het leven toch eigenlijk kut, zie ik Zanger Rinus voorbijflitsen op youtube. Met vochtige ogen en met een smile van oor tot oor geniet ik van zijn allernieuwste nummer “Met Sharon in de Luchtballon. Ik wil jullie daar graag deelgenoot van maken;

http://www.youtube.com/watch?v=VfKRlxAduwA&feature=player_embedded#!

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

2 gedachten over “Zomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s