Frans Traas

Voor de mensen die Frans Traas niet kennen; Frans is van 12 Mei 1969. Oud Beierlander in hart en nieren. Hij doorliep zijn schooltijd met succes en werd ingenieur op de Agrarische Hogeschool in Delft. Hij ging de automatisering in en dat bleek een gouden greep. De Automatiseringsvirtuozen (want dat is Frans) konden het rijk worden haast niet meer tegengaan. Helemaal in de aanloop van het milleniumprobleem. Elk zichzelf respecterend bedrijf gaf bakken met geld uit aan automatiseringsdoeleinden in die jaren. Hoe zouden systemen gaan reageren op een eeuwwisseling. 99 was immers hoger dan 00 (nog steeds trouwens).

Frans Traas is een fijne kerel. Hij vindt dat zonder twijfel niet van mij, maar dat hoeft ook niet. De ava van Frans, met een bordje scrambled eggs voor hem en een glas jus de orange in de opgeheven hand maakt mij vrolijk. De foto is genomen in de eetzaal van een obscuur hotel maar de glimlach en de mimiek op Frans’ gezicht spreekt boekdelen. Aandoenlijk gaat me wat ver, maar ik heb een enorm zwak voor (glim)lachende mensen.

Frans is boos, misschien wel woest. De grapjes gingen van kwaad tot erger. Frans deed daar zelf ook aan mee. Talloze malen maakte hij grapjes over mijn sexuele geaardheid (in zijn ogen), maakte hij insinuaties dat ik zeer klein geschapen zou zijn en wees hij me zo’n beetje op elke typefout. Mijn intellectuele bagage was nog te klein voor de MAVO. Als je twittert ontwikkel je daar een schild voor. Het is maar Twitter hoor. Twitteren moet je doen onder het motto; ` “If you Twit, you can’t take the shit”.

Als ik op mijn beurt zeg dat Frans de Aldi in Capelle aan den IJssel is uitgezet omdat ie met een aquarium vol keukenrollen langs de kassa wilde glippen, in het centrum van Rotterdam is gearresteerd omdat ie balletje-balletje speelde met bierglazen of met een bevroren kipkorn in zijn togus de sirtaki danste op het Binnenhof dan neemt 99,9% van de mensen dat toch niet letterlijk. Het is satire en totaal niet bedoeld om te kwetsen. Ik bedoel het totaal niet beledigend. Wellicht werd het Frans teveel omdat hij de fout maakte om een hele groep tweeps op de korrel te nemen. Uiteraard dienden al deze sujetten van repliek.

Dat je me Rukeikel noemde in TL vond ik eigenlijk nog wel komisch. Van jou kan ik het hebben, Frans. Dat je m’n naam inpikte (zonder _) vond ik ook een leuke geste. Al moet ik zeggen dat ik het prettig vond dat je er weer afstand van deed. Je boze bui kostte me wel wat volgers, maar dat neem ik voor lief.

Al met al vind ik je, oprecht, een fijne gozer.

Greetz,

@van_Rukhoven.

Advertenties

5 gedachten over “Frans Traas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s