Datingsite

Een van mijn digitale hobbies is een uurtje profielen gluren. Zoiets kun je live doen, bijvoorbeeld op www.chatroulette.com, maar je kan ook bijvoorbeeld op Twitter of op een of andere gemankeerde Datingssite kijken. Dat laatste geniet mijn voorkeur.

Zelden zo’n bonte verzameling gelukszoekers bij elkaar gezien. Nu hoor ik menig lezer denken; “Nee, jij trekt volle zalen!!” Ik weet het, ik ben ook geen prijsbeest en ik ken mijn beperkingen. Ik kan daar heel goed mee leven, maar dat terzijde.

Het nadeel van de datingsites is dat je je vaak eerst moet inschrijven. Dat kan in veel gevallen gratis. Ik heb me ingeschreven met een foto van een of andere Braziliaanse schone rechtsstreeks van de Copa Cabana. Ze luistert op mijn profiel naar de naam Golddigger, komt uit Hoensbroek en heeft als bio; “Ik haat jou als je geen hondenbrokken lust.” Als ik alle reageerders die serieus mailden mij wel beter te willen leren kennen een pepermuntje moest geven had ik aan een rol van 17 meter niet genoeg gehad.

Gek genoeg was mijn tweede profiel van Pietje Potent, met van sixpack voorziene gebronsde torso mooiboy minder populair. Wellicht omdat ik mijn oproep vroeg naar een slanke deerne voorzien van forse jopen met tepels zo groot als stroopwafels. Kennelijk net even te sexistisch voor de wanhopige naar genegenheid zoekende bakvisjes.   Veruit de meeste profielen hebben een vast stramien: vrouwen zoeken een leuke vent, die er goed uitziet en over een gezonde dosis humor beschikt. O ja, betrouwbaar en eerlijk moeten ze ook zijn. Ja, dat staat er echt. Mannen zoeken daarentegen een liefdevolle zorgzame vrouwenvrouw. Slechts een enkele man vraagt om een humorvolle vrouw. Voor je het weet zit je met een type als Claudia de Breij opgezadeld.

Humor is natuurlijk een arbitrair begrip. De een gaat helemaal stuk om de grappen van Seth Gaaikema. De ander houdt weer van schuine moppen. Een derde heeft echt gevoel voor humor en bij de vierde is zijn/haar humor operatief verwijderd in het vierde levensjaar. Vrouwen schrijven dus vaak dat ze een man met humor zoeken.

Ik ging als Pietje Potent zelf maar op zoek. Urenlang grasduinde ik door de profielen. Hier en daar een reactie achterlatend. Met stijgende verbazing las ik de advertentie van een nogal corpulente mevrouw die zichzelf “Lekkere Dame” noemde. Zo’n type Oost-Duitse Kogelstootster met een zeer fors reukorgaan. En dan bedoel ik ook heel fors. Zo’n kenau die, toen de neuzen werden uitgedeeld achteraan stond en er alleen nog maar ellebogen voorradig waren.

Daarbij had ze ook nog een haardos die veel weg had van een struik andijvie. Ik besloot maar te reageren. Op de foto stond ze in een wit schort, met een sardonische glimlach op haar mond, in een oliebollenkraam. Hoewel ze alleen op de foto stond vroeg ik of zij nou die linkse of die rechtse was. Dat werd me niet in dank afgenomen. Binnen 5 minuten kreeg ik een mail terug. “Klootzak, wie denk je wel niet dat je bent.” Ze had het bed gedeeld met diverse artiesten, wiens namen ik jullie hier wil besparen. (Dries Roelvink zat er trouwens niet bij).

Een andere dame die wel 14 maal het woord humor in haar oproep had vermeld vroeg ik wat ze onder “een man die op haar lachspieren werkt” verstaat. In haar repliek stond dat ze van komische humor houdt. Dus humor om te lachen. Wat was dat nou ook alweer, een contaminatie of tautologie. Tautologie is het, ook wel pleonasme genoemd.

Ik heb 70 hobbies, voetbal en standje 69 mailde ik een andere dame die ook een man zocht met humor. Ze kon daar wel om lachen. Ze had me gelijk als vriend aangevinkt op die datingsite. Zij deed het graag op z’n hondjes, zei ze in haar volgende mailtje. Toen ik antwoordde dat ik dat heel vies vind want zo’n beest stinkt toch onwijs uit z’n bek, heb ik nooit meer iets van haar vernomen. Het vriendenvinkje was ook gelijk weg.

Hoofdschuddend klikte ik de datingsite weer weg. Dit is nou de Volendammisering van de samenleving. Stop de wereld, ik wil eraf.

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

Een gedachte over “Datingsite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s