Wat een dag

Gistermorgen moest ik mij om 10 uur bij het UWV melden voor een, zoals zij dat noemen, constructief onderhoud. Tien uur, kon ik weer middernacht m’n nest uit. Meestal gaat m’n wekker sporadisch voor enen. Kom daar bij het UWV (wat ik nog structureel het GAK noem) zegt zo’n kantoorpikkie, type roddelhomo met zo’n begrafenisblauwe blazer om het vege lijf. “Zo, mijnheer van Rukhoven, u had toch in april een brief ontvangen, waarin stond dat u zich binnen 5 werkdagen bij ons ten kantore moest vervoegen?” Lul niet kerel, ik werk helemaal niet. Nu willen ze me toch aan een baan. Ik mag op kosten van het UWV m’n heftruckdiploma halen.

Rond de middag ben ik weer thuis, plof met een snoekduik op de bank en bekijk de herhalingen van AT5. Staat Joop Braakhekke spruitjes te frituren, blust ze af met cola light en serveert deze op een bedje van tuinkers met artisjokhartjes met bovenop een geflambeerde boterham met smeerkaas. Hij staat zo opzichtig z’n bestek af te likken voor de camera dat ik me voorneem nooit meer ergens te gaan eten in etablissementen waar die griezel ooit de scepter zwaaide.

Klokslag 10 over 1 word ik gebeld door iemand van de Gemeentepolitie Roermond. “Bij ons zit ene Berend. Hij is onhandelbaar, zwijgt in alle talen en scandeert alleen elke 3 en halve minuut uw naam en telefoonnummer. Kunt u zo spoedig mogelijk hierheen komen.” Nou moet ik u zeggen, ik heb een biologische neef, die heet Berend en die is inderdaad zo krankjorem als een deur. Maar wat  moet dat heerschap nou in het pittoreske Roermond? Ik besloot maar met m’n okergele Opel Manta met meegespoten dakspoilers naar Roermond af te reizen. Dik twee uur rijden. Bij Eindhoven kom ik er pas achter dat m’n caravan nog achter m’n auto hangt. Het zit ook nooit mee.   In Roermond aangekomen werd ik te woord gestaan door een agent met het lichaam van Luciano Pavarotti en het hoofd van Andries Knevel erop, alleen dan wel een dakpannenblonde pornosnor erbij denken. Nu ben ik zelf ook wel toe aan een paar kwartaal Sonjabakkeren, maar deze meneer was echt aan de corpulente kant. Als je om die man heen moest rijden moet je bij wijze van spreken onderweg drie keer tanken. Ik kreeg spontaan visioenen dat die man huilend het plaatselijke stemlokaaltje zou verlaten omdat hij niet in het stemhokje paste. De beste man bleek Brigadier Donkersloot te heten. Hij vroeg me met een boterzachte G of hij mij van dienst kon zijn. “Nee hoor, ik kijk alleen wat rond” grapte ik. Ik deed uit de doeken dat mij telefonisch is verzocht me in Roermond te melden vanwege de hechtenis van neef Berend. De schrik zat er gelijk in bij Brigadier Donkersloot. Hij zag neef Berend als een soort opper Tokkie van boven de rivieren. Er waren 3 aangiftes tegen mijn neef binnengekomen. “Hij liet een zwerm bijen los in de Wibra, Hij pakte bij snackbar de gloeiende gerrit alle peper en zoutvaatjes van de tafels en gooide deze uit ballorigheid in de frituurpan en hij heeft wildgeplast in de paskamer van de plaatselijke Jack&Jones.” Ik kijk nergens meer van op bij neef Berend. Ik raadde Brigadier Donkersloot aan Berend een boterham met fruithagel voor te schotelen, dan komt hij weer tot inkeer. Zo geschiede het dat neef Berend, op voorwaarde dat ik hem zo rap mogelijk mee terug zou nemen naar naar het Westen, weer op vrije voeten stond. Dat moesten we vieren. In de naastgelegen Lidl trokken we beiden een halve liter Schlettenbrau open, wat overigens nadien keurig afgerekend werd, samen met een pak ouderwetse negerzoenen.

Neef Berend mocht op de terugweg in de caravan. Wel op voorwaarde dat ie de gordijntjes dicht zou laten en niet de hele terugweg zou moonen. En zo geschiede.

Om 8 uur waren we weer thuis, net op tijd voor Sterren Springen.

Wat een dag!!

Greetz,

@van_Rukhoven

 

Advertenties

2 gedachten over “Wat een dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s