ProjectX Haren

Het gebeurde allemaal in het pittoreske Haren. Het dorp waar je je in een aquarel van Anton Pieck waant. Daar waar nog touwtjes uit de brievenbus hangen, je de bakker nog op de pof mag betalen en je normaliter op de vrijdagavond een speld kan horen vallen.

Waar je vroeger je verjaardagsuitnodigingen nog keurig per post stuurde, doen ze dat heden ten dage via Facebook. Zo’n oubollig kaartje met daarop zwemspullen mee, je wordt thuisgebracht is zo uit de tijd.
Een plaatselijk bakvisje, genaamd Merthe, had vorige maand iets te enthousiast haar Sweet Sixteen feestje aangekondigd. Ze had echter vergeten privacy aan te vinken, zodoende hadden 35.000 mensen aangegeven naar haar feestje op 21 september 2012 te komen. Dat was wat teveel van het goede. Uiteraard zaten daar een hoop puisterige brugklassers tussen die louter om te fucken, zichzelf op de gastenlijst zette. Toch kwamen er nog zo’n 2.500, veelal hersenloze Facebook-Tokkies naar Haren. Van dat klootjesvolk, tas vol met halve liters huismerk pilsener, een zakje door mama gesmeerde bammetjes en natuurlijk ’n Bart Smit-rellensetje. De ongeciviliseerde meute trok richting de afgesloten Stationsstraat waar Merthe schijnt te wonen. Dat ging mis, behoorlijk mis. Ik zal u quasi grappige woordspelingen als Slagharen, Badr Haren of Knalfuif besparen maar het gierde totaal uit de klauw.

Een bonte verzameling Neanderthalers trok een spoor van vernielingen door het normaliter zo rustieke dorp. Burgemeester Bats waande zich onaantastbaar en had wel 50 ME-ers (hoofdzakelijk klaar-overs, verkeersagentjes en gemankeerde stadswachten) klaar staan om de orde te bewaren. Dat bleek een misvatting. Het feesttuig gooide met fietsen, ingevroren bloemkolen, bierflesjes en dranghekken naar de ordetroepen. Er werden auto’s gesloopt, fietsen om lantaarnpalen gevouwen en zelfs winkels geplunderd. Haren is hot, zelfs wereldnieuws. Haren hoort vandaag in het rijtje New York, Londen, Peking, Parijs, Haren en Moskou. Stoeptegelkoppen is geetaleerd als nieuw Nederlands volkvermaak. Alle kranten, radiostations en gerenomeerde campingzenders waren op de plek des onheils aanwezig. Grote TV stations als BBC, Al Jazeera en CNN, Borculo Broadcasting hadden het als Breaking News. Het verbaasde Al Jazeera dat er geen spotprenten nodig waren voor zo’n happening.

Rond de klok van half 2 verliet de laatste relschopper Haren en vertrok voor een afterparty naar het nabijgelegen Groningen. Uiteindelijk heeft Burgemeester Bats die 50 ME-ers moeten upgraden naar 600!! manschappen. Een flinke hap uit het Gemeentebudget. 600 man ME kost nogal wat. Ze moesten van heinde en verre komen. Ik vraag me af of de ouders van Merthe daar een factuurtje van op de mat krijgen. Voetbalverenigingen krijgen dat namelijk wel tegenwoordig.

Burgemeester Bats en zijn college zijn drukdoende de balans aan het opmaken. Zo zijn er twee zwaargewonden te betreuren. Tientallen auto’s beschadigd. Zelfs auto’s in brand gestoken. Er zijn vele fietsen gesloopt en van hun beldop ontdaan. Dat gooit zo lekker. Verder zijn er wat ramen ingegooid, hebben er plunderingen plaatsgevonden en worden er 162 Tuinkabouters vermist.

Volgend jaar maar weer gewoon bowlen en daarna naar de Mac?

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

3 gedachten over “ProjectX Haren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s