Opwarming van de Aarde

We worden de laatste decenia overspoeld met termen als Boterberg, Melkplas, Graanoverschot, Broeikaseffect, Opwarming van de aarde en het (daardoor) smelten van de poolkap. We horen het achteloos aan maar het broeikaseffect heeft wel degelijk enorme invloed op ons leventje. Stel dat die opwarming van de aarde doorzet dan betekent dat het failliet van de schaatsindustrie. Koek en Zopietenthouders gaan massaal de schuldsanering in en de geitewollensokken kunnen definitief naar het museum. De Unox Nieuwjaarsduik wordt de Cornetto Nieuwjaarsduik en tevens de Uggs zullen uit ons straatbeeld verdwijnen. Het zal nimmer meer vriezen in ons (normaliter zo) kouwe kikkerlandje. Nooit meer 20 minuten eerder je nest uit om met draaiende motor, met je pinpas de autoruiten ijsvrij te krabben. De winkelstraten zullen tijdens de sinterklaasaankopen bevolkt worden door bakfietsvaders met korte broeken, met van die degelijke Bulgaarse sportsokken eronder. Gourmetten, steengrillen of fonduen met de kerst is in die tijd totaal niet meer hip. Iedereen gaat op Eerste Kerstdag BBQ-en in de achtertuin. Lekker hamburgers en slavinkies roosteren. Uiteraard met de schoonouders, factor 30 op de kuiten en de au pair uit Griekenland zorgt voor wat frisse wind voor oma, door tot vervelens toe met de, van de plaatselijke afhaalchinees gekregen, waaier staat te wapperen.

Richting de vaderlandse stranden worden 4 baans snelwegen aangelegd en de Pier in Scheveningen wordt omgeturnd tot een landingsbaan zodat badgasten uit Cadier en Keer, Slenaken en Roermond binnen 17 minuten met Air Limburg ter strande zijn. Het Kurhaus dient dan als verkeerstoren annex vertrekhal. We zullen dus loeiwarme winters krijgen en albatrossen en pelikanen zullen in de zomer ons land aandoen. Voor mij persoonlijk maakt die opwarming eerlijk gezegd weinig uit hoor. Ik heb toch lekker airco in de auto.

Die boterberg, melkplas en dat graanoverschot moeten ze anders oplossen. Het is natuurlijk zonde want we kunnen er straks best veel van wegflikkeren. Ik stel voor dat we die boterberg, melkplas en dat graanoverschot samenvoegen. Dat we er dan een flinke bom op gooien en van dat resultaat bakken we een pannenkoek die zo groot is dat de Grieken daar tot 2042 van kunnen kanen. Is gelijk die crisis daar bezweerd.

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

Een gedachte over “Opwarming van de Aarde

  1. Badgasten uit het Zuiden van het land hoeven geen vliegtuig te nemen : het strand ligt dan voor ONZE deur en de provincies in het Noordoosten zijn dan al -40 meter 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s