Regeeraccoord

De VVD kiezers zijn razend over het extreemlinkse regeerakkoord wat Marx Rutte bekokstoofde samen met de leider van de linkse kerk; Diederik Samsom.
Op de ledenbijeenkomst van gisteren werden zelfs 4 bijlen, een doorgeladen revolver, twee briefopeners een ploertendooier en een fragmentatiebom in
beslag genomen. Het was er uitermate grimmig. Skyboxachtige toestanden in de normaliter zo fatsoenlijke partij.

Zefs VVD-prominenten maakten het nog te beëdigen kabinet uit voor linkse vis. Dat ging alleen nog maar over de inkomensafhankelijke zorgpremie, maar dat
is niet de enige communistische maatregel uit het regeerakkoord. Een overzicht van onderbelicht regeeraccoord van Noord-Korea aan de Rijn;

– Extreem Links 1 zal de huizenbezitter een flinke poot (zeg maar gerust een heel onderlichaam) uitdraaien. Door het beperken van de hypotheekrenteaftrek wordt er een besparing van 770 miljoen euro gerealiseerd.

– Vrijstelling van de motorvoertuigenbelasting voor oldtimers komt te vervallen. Auto’s van 20 jaar en ouder betalen nu nog 0 centen motorvoertuigenbelasting.
Diederik en Marx hebben maling aan die ouwe meuk. Dokken moeten ze, ook voor die T-Ford uit het jaar kruik.

– Er komt een gehandicaptenquotum. Dit quotum verplicht bedrijven tot het aannemen van mindervaliden. Als u geen rollators kunt gebruiken op de steigers of geen blinde piloot in uw glazenwasserij krijgt uw toko een boete van 5 duizend Euries.

– De oh zo geliefde vrijmibo staat op wankelen. De accijns op Wijm, Pils, Port en Sherry gaan met maar liefst 14% omhoog. De drinkende klasse in Nederland wordt in het hart getroffen. Zo kost een sickpack Schlettenbrau vanaf nu bij de Lidl naar verluidt 23 cent meer. Dat wordt bezuinigen op de Daklozenkrant

– De Fiscus gaat flink recruteren. Om nog meer binnen te halen is er 157 miljoen gereserveerd. Het moet toch allemaal ergens van betaald worden.

– De wietpas is van de baan, maar de toegang tot coffeeshops blijft voorbehouden aan ingezetenen die een geldig identiteitsbewijs en/of verblijfsvergunning, samen met een uittreksel uit het bevolkingsregister kunnen tonen. Lood om oud ijzer dus, met een tas vol paperassen naar zo’n rokershol.

– De hardwerkende burger is ook niet veilig in de huursector. Wie meer dan 43.000 euro bruto opstrijkt ziet zijn huur vier keer zo snel stijgen als die van een uitkeringsgerechtigde

– De A27 bij Utrecht wordt verbreed naar 2 keer 7 rijbanen, zodat de liefhebber ’s nachts ongestoord “donuts” kan draaien op de snelweg.

– Er komen geen minimumstraffen meer zodat je vanaf nu echt de lul bent als de rechter z’n vrouw toevallig ongesteld is.

– Mensen die zich zonder verwijzing van een huisarts melden bij de Spoedeisende Hulppost, betalen een eigen bijdrage van 50 euro. Dat betekent dus als je in het holst van de nacht door Badr hari en zijn kornuiten wordt neergehoekt moet je de knip trekken. Er is toch geen sterveling die eerst z’n huisarts belt als z’n been er half aan bungelt.

Toch gaat niet iedereen erop achteruit. De mensen op Bijstandniveau krijgen een gunstig ziektekostenpakket en de mensen met een tweepersoonshuishouden met één inkomen die meer dan 128 duizend euro bruto verdienen gaan er ook op vooruit. Tweeverdieners, waarbij de partners exact evenveel verdienen, draaien break-even bij een brutosalaris van 331.400 euro. 49% wordt het nieuwe toptarief. Iemand die nu op jaarbasis een half miljoen bruto binnenharkt zal er enkele honderden euro per maand op vooruit gaan.

Met oog op de strenge winter zal de groente ook fors duurder worden. Naar verluid zullen doperwten zo prijzig worden dat ze enkel nog in doordrukstrips van 12 zijn te verkrijgen (Uiteraard op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en/of verblijfsvergunning).

Sterkte

Greetz,
@van_Rukhoven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s