Sinterklaas geliquideerd

Toen Sinterklaas dinsdagmiddag bij de Aldi te Vriezenveen een pak borrelnootjes en een fles kibbeling-limonade af wilde rekenen is hij standrechtelijk geliquideerd door een Bulgaarse moslimterrorist. Waarschijnlijk ligt het misdrijf in de relationele sfeer. De Goedheiligman had namelijk een botergeyle DM romance met de biologische halfzus van de vermoedelijke dader. Anderen gooien het weer op een religieuze aangelegenheid. Sinterklaas had het namelijk gewaagd om bij de Job Cohen-Moskee te Almelo (Zeg maar de Bijlmer van Vriezenveen) alle schoenen die er stonden voor het vrijdaggebed te vullen met felroze marsepijnen biggetjes.
Kennelijk zaten er enkele zwarte pieten in het complot. De Sint ging namelijk geheel ongebruikelijk het dorp in zonder zijn kogelvrije mijter en zijn negroide bodyguards. De Burgemeester van Vriezenveen sprak zojuist op een persconferentie van een laffe daad. De ontroostbare Andre Kuipers is speciaal ingevlogen met een Boeing 747 vanuit Jupiter, Maarten van Rossum schuift vanavond aan bij Nova en Pauw en Witteman als Sinterklaas deskundige en onze kersverse Minister van Financien Jeroen van Dijsselbloem spreekt al van een financiele meevaller. Sinterklaas genoot namelijk al 17 eeuwen AOW en zorgtoeslag. Sinterklaasjournaal anchorwoman Dieuwertje Blok is in shock. Ze is in een keer haar zwaarbetaalde job kwijt. De Goedheiligman laat de Pieten overigens achter met een belastingschuld van 124 miljoen Euro en 73 cent. Met name bij Bart Smit en Intertoys staat nog een flink bonnetje open. Het schijnt dat Bart Smit en zijn maitresse zelf, om een faillissement te voorkomen weer hele dagen op de heftruck zitten. Ook bij Lego, Barbie en de Jumbo Spellenfabriek vallen er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gedwongen ontslagen. De Sint heeft jaren boven z’n stand uitgedeeld. De fiscus heeft reeds beslag gelegd op de staf, de mijter en de tabberd van de Goedheiligman alsmede 17 verhuisdozen boordevol strooigoed. Deze zullen, op korte termijn executoriaal worden verkocht door de belastingdeurwaarder. Het paard van Sinterklaas is reeds verpatst aan Arie de Kiloknaller. Hij gaat hier Sinterklaasburgers uit componeren. De 45 Pieten zijn reeds bij het UWV aangemeld. Het ziet er triest uit voor ze. Wie wil er nu, in tijden van recessie, in zee gaan met die bonte verzameling geschminkte dorpsgekken. Figuren die rijp zijn voor programma’s als Jambers en Man bijt hond.

Maar goed… Sinterklaas is dus niet meer. Ontroostbare peuters, pepernotenfabrikanten die hun waar aan de straatstenen niet kwijt
kunnen. Mijn gedachten gaan ook uit naar de ontelbare Hulpsinterklazen die het bijbeunen voor dat zwarte centje wel kunnen vergeten.

Zal de Sint eigenlijk gecremeerd of begraven worden? Had hij uberhaupt een uitvaartpolis? Weet je wat, we geven hem gewoon een zeemansgraf.

Greetz,
@van_Rukhoven

Advertenties

2 gedachten over “Sinterklaas geliquideerd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s