Kerst en 2013

Ik was voornemens een kerstverhaal te schrijven maar dat doet eigenlijk (met alle respect) iedere zichzelf respecterende boerenlul al. Bovendien kwam ik maar niet verder dan; “Jozef, de plaatselijk timmerman van Nazareth stond in zijn werkplaats een stoelpoot te fraizen toen Engel Gabriël verscheen en zei “Vrees niet”. Engel Gabriël kwam de geboorte van een bijzonder kind aankondigen. God had Maria uitverkoren Kindeke Jezus Christus te dragen. Gelovig of niet, we vieren vrijwel allemaal kerst.
2012 jaar na dato.”

De halve wereld heeft een kerstboom staan. Ballen erin, piek erop. Engelenhaar gedrapeerd over de blauwspar. En uiteraard lichtjes,
die je eerst uit de knoop moet halen.
Kadootjes onder de boom. uiteraard gedistigneerd verpakt voor de heer en vrouw des huizes en Bart Smit verpakking voor de kids. Kerststol op de ontbijttafel, eitje erbij. Oost Duitse ambachtelijke Roomboter uit het kerstpakket erbij. Gezellig met z’n allen. Het WIJ-gevoel. Kerst is immers verbroederen. Eerste kerstdag jouw ouders, de tweede naar de schoonouders.
Nog effe snel op Facebook die klootviolen die geen kerstkaart stuurden ontvrienden. Ook dat is kerst. Het ultieme kerstgevoel. Als je diep in je hart kijkt zou je eigenlijk al die mensen die jij een kerstkaart stuurde maar die niks terugstuurde een aanmaning willen sturen. Ik heb het ook gedaan. Fuck m’n principes.

Ik wil eigenlijk niet te lang stilstaan bij de kerst. Wil immers oud en nieuw niet voor het hoofd stoten. We knallen met z’n allen weer voor een miljoen miljard de lucht in. Zonde van de centen, maar het is wel leuk om te zien. Vooral van mijn balkon op 14 hoog. Al suist er soms wel een lawinepijl rakelings langs mijn weledelijke schedel.

Ik wil graag ook nog, geheel in stijl, een voorspelling doen voor 2013;

In Januari zal er een 30 meter Reuze Koikarper aanspoelen op het strand van Nootdorp. De Reuze Koikarper krijgt de naam Floris-Jan en zal bij Bultrug Johannes zal worden bijgezet in museum Naturalis. PvdD leidster Marianne Thieme heeft er in de Tweede Kamer doorgekregen dat we geen aangespoelde vis grappen meer mogen maken op straffe chemische castratie.

In Februari komt Rene Froger negatief in het nieuws als hij met een boedelbak vol valse seizoenkaarten van Roda JC wordt aangehouden bij een alcoholcontrole op de A58. Bovendien zaten er 17 illegale Somaliers op zijn achterbank. Rene ontkent in alle toonaarden en geeft bovendien een valse naam op.

In Maart wordt Vitesse al landskampioen. Dronken van geluk trekken @Melrauws, @Troetje en @IvonArnhem een telefooncel uit de grond en jonassen deze de Rijn in. Bij een Landskampioenschap horen immers rellen.

In April heeft @Frans_Traas69 eindelijk de tafel van 7 onder de knie en mag van de juf een sticker uitzoeken en gaat naar groep 3.
Badr Hari mag in April de bajes verlaten en slaat op zijn eerste vrije dag de McDonalds van Knollendam kort en klein omdat hij er achter komt dat zijn zojuist genuttigde McKroket niet halal is.

In Mei zal Graziano Pelle met 44 goals het record van Coen Dillen verbreken. Dit komt hoofdzakelijk door een 7-2 overwinning op ajax. Graziano scoort in dat duel alle 9 goals.

In Juni is de Eurocrisis niet meer te stoppen. Sla wordt voortaan per ons verkocht. Doperwten gaan nu per 12, in doordrukstrip en de eerste houtgestookte automobielen verschijnen in het straatbeeld.

In Juli valt het kabinet. Tijdens een gezellig avondje discobowlen gooide Tofik Dibi een bowlingbal op het hoofd van Geert Wilders. Dit werd een enorme rel waarbij een niet nader genoemd D66 lid een pistool trok. Diederik Samsom mag van geluk spreken dat hij zijn kogelvrije stropdas aanheeft. Mark Rutte biedt, overmand door emoties, huilend het ontslag aan van de regering aan de Koningin, die heel toevallig 7 banen verderop staat te bowlen.

In Augustus zal komend jaar helemaal niets gebeuren. Het enige dat de Telegraaf deze maand zal melden is dat Roel van Velzen op zijn Dora kinderfietsje op de bon is geslingerd toen hij op koopavond naar de schoenenreus fietste zonder licht.

In September Doet Johan Derksen straalbezopen in “Knoop in je zakdoek” een opvallende bekentenis. Hij geeft toe dat hij 14 jaar lang bij Sesamstraat werkte en in het pak van Pino huisde. Bovendien claimt hij de biologische vader te zijn van Gerard Joling.

In Oktober staat de supermarktwereld op ’n kop. @Berends74 gaat voor 24 miljoen Euro van Aldi naar Lidl en zal daar 2 keer modaal gaan verdienen. Bovendien heeft hij bedongen dat ie 3 keer per jaar een volle boodschappen tas prei mee mag nemen en met kerst 57 kerstkaarten op kosten van de Lidl mag versturen (aangetekend). Daarnaast heeft hij zijn eigen lease vorkheftruck uitonderhandeld.
In Oktober zal ook Beatrix troonafstand doen na een uitgelekte DM op twitter. Prins Pils wil haar opvolgen maar stuit op velle weerstand van Prinses Maxima. Uiteindelijk loopt het zo hoog op dat het het failliet wordt van onze monarchie.

In November wint @debbieschilte maarliefst 9 gouden medailles op het WK zwemmen. Na afloop zet ze haar playstation uit en gaat slapen.

In December is @Berends74 zijn baan kwijt na een omvangrijk statiegeldschandaal. De Griekse regering besluit 196 miljard in de Lidl te pompen om de tent voor een faillissement te behoeden.

Rest mij nog jullie allemaal een fijne kerst en een goed, gezond en vruchtbaar 2013 te wensen.

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

2 gedachten over “Kerst en 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s