@Berends74 2013 in Vogelvlucht Deel 1 van 4

1 januari @Berends74 neemt deel aan de Unox Nieuwjaarsduik in Katwijk aan Zee. In de grote menigte raken zijn begeleiders hem uit het oog. ’s avonds ligt zijn Leopard trainingspak en zijn ondergoed
nog steeds op een hoopje, tegen de duinrand aan met daarnaast zijn Moldavische gymschoenen met fluoriserende oranje veters erin. Door de vrieskou gaan alle alarmbellen rinkelen. 7 Helicopters en een F16
zoeken @Berends74 in de metershoge golven. Ook op Twitter wordt hij gemist en wordt zijn signalement veelvuldig geretweet.

6 januari @Berends74 is aangespoeld op een zandbank bij Terschelling. Hij ademt nog maar zeer onregelmatig. Hij zit onder de blauwalg en er hebben zich zeven Koikarpers in zijn lila immitatie speedo verschanst.
Na 3 uur wordt hij, na tussenkomst van Lenie ’t Hart, opgenomen in het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. Het is die dag Driekoningen. @Berends74 voet zich de vierde.

11 januari wordt ie voor de 134 ste keer in zijn leven ontslagen. Dit keer uit het ziekenhuis. Hij vecht dit, overigens zonder succes, aan. In zijn straat wordt hij met groot onthaal ontvangen, compleet met fanfare en mariakaakjes. Diezelfde avond zal hij tweeten dat hij er weer is. @Frans_Traas69 is door het dolle heen en trekt van blijdschap de CV van de muur in zijn Oud Beijerlandse verzorgingsflat. Drie weken spanlaken neemt hij voor lief. @Berends74 is terug.

14 januari is @Berends74 weet op krachten en regelt ie via DM een date (naam bij de redactie bekend). Geheel in stijl komt ie niet opdagen en gaat ie discobowlen met @Leidsheksje

19 januari krijgt @Berends74 een aangetekend schrijven van het UWV. Hij had zich in Oktober binnen 5 werkdagen moeten melden bij het UWV. @Berends74 neemt met stijgende verbazing kennis van het aangetekend
schrijven. Hij heeft immers helemaal geen werkdagen. Hij krijgt clementie na een intense huilbui met hele lange uithalen.

26 januari Elfstedentocht. @Berends74 heeft via Marktplaats een startbewijs gekocht. Reeds in Sneek zal hij uitvallen. Dat klunen ging nog wel maar die stukken ijs ertussen worden hem fataal.

30 januari @Berends74 zegt zijn abonnement op de Troskomps op omdat hij de Troskompas de schuld geeft van de groene strepen die diagonaal over zijn Blaupunkt TV uit 1978 lopen.

3 februari @Berends74 wordt weggejorist op Geenstijl verdient daarmee een permaban. Hij dreigt alle andersdenkenden kokend lood in hun pisbuis te komen gieten. Bij redacteur Fleischbaum zit de schrik er
aardig in en hij vraagt zelfs politiebescherming.

9 februari @Berends74 wordt bij Badhoevedorp geflitst op zijn begrafenisgroene Batavus met terugtraprem. Hij rijdt er 58 waar als maximumsnelheid geldt. Ook blijkt er nog een belastingschuld van 74,000 Euro open staat welke @Berends74 ter plekke contant aftikte. Hij had dat geld liggen in z’n buideltasje wat hij de avond tevoren toevallig won in een illegaal gokhol met ganzeborden.

14 februari gaat met zijn vrouw een dagje Valentijnen in de Efteling. ’s Avonds bij Utrecht staan ze zonder benzine. @Berends74 laat zijn vrouw duwen en na 19 kilometer komt @Berends74 er pas achter dat de auto nog op de handrem staat.

19 februari @Berends74 wordt aangenomen bij het Archeon in Alphen a/d Rijn als Archeoloog. Als fervent KIJK lezer is het een droom die uitkomt.

22 februari @Berends74 heeft een date met @Viola_Hart wat totaal escaleerd als hij benzinegeld vraagt en z’n parkeerbonnetjes bij haar wil declareren. Gedesillusioneerd keert hij huiswaards.

27 februari Doet mee met de voorronde van TVOH. Hij doet in zijn eentje We are family van Sister Sledge. Vanvelzen is lyrisch en @Berends74 springt nu in zijn armen ipv andersom. De onfortuinlijke Vanvelzen breekt een heup en moet zeker revalideren tot de derde week september. @Berends74 trekt zich terug.

1 maart @Berends74 krijgt tijdens een dropping van de plaatselijke biljartclub de geest en steelt hij het busje van de Voedselbank van Jubbega en pleegt daarbij een ramkraak bij de Plusmarkt te Vlissingen-Zuid. Bij binnenkomst blijkt het Plusmarkt filiaal al 4 jaar geleden gesloten. Liftend gaat ie naar huis. #ontgoocheld

3 maart @Berends74 wordt wakker in een steegje in het uitgaanscentrum van Winterswijk. Hij bleek 4 voortanden te missen. Hij kan zich van de avond niets herinneren en denkt de tanden bij een schermutseling te zijn kwijtgeraakt. Hij bezoekt een plaatselijke kaakchirurg en deze constateert dat @Berends74 gewoon laat is begonnen met wisselen.

9 maart @Berends74 wordt aangehouden op de Kalverstraat als ie met zijn roze Hummer donuts draait tussen het winkelende publiek. Hij blijkt na een blaasproef 14 maal de toegestane hoeveelheid te hebben opgezopen. Hij wordt ingerekend door een arrestatieteam, maar niet voordat hij een politiepet tot de klep toe vol vomeerde.

12 maart @Berends74 krijgt via @IvonArnhem een banketstaaf met ingebakken vijl toegestuurd. Als een de Hulpofficier dat merkt vraagt ie @Berends74 om niet de tralies door te vijlen, dan mag ie op 16 maart vrij.

17 maart @Berends74 wordt opgenomen in het AMC alwaar zijn maag wordt leeggepompt. Hij had in de leesmap namelijk een artikel gelezen over comazuipen. Dat wilde hij ook weleens proberen. Dyslectisch als ie is las ie Cromazuipen. Toen hij 17 flacons vloeibaar Croma achter de kiezen had ging het licht uit bij @Berends74.

23 maart @Berends74 vraagt verkering aan @chickie_eeeee. Twee uur later is het uit. @Berends74 bleek z’n dagafschriften te hebben vervalst.

29 maart @Berends74 vliegt met Ryanair naar het amazonegebied voor zijn eerste Archeologieschnabbel Diep in de regenwouden vindt hij het kadaver van een vogel van 17 meter hoog met blauwe veren. Hij doopt
dit onbekende beest om tot de Pinosaurus @Berends74 is wereldnieuws en hij heeft er gelijk 17 volgers bij op twitter. Er wordt nav de vondst een straat naar hem vernoemd in Schin op Geul.

Deel twee (April, Mei, Juni) volgt op 30 december

Greetz,
@van_Rukhoven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s