@Berends74 2013 in Vogelvlucht Deel 2 van 4

1 april @Berends74 wordt opgenomen in het AMC met een kikker in zijn bil welke met spoed operatief verwijderd moet worden. @Berends74 en de kikker maken het goed. @Berends74 wordt wereldnieuws en vooral in Amerika wordt de uitspraak “April 1 frog in your ass” een hit.

4 april @Berends74 wint 2 emmers Ritalin op de Bingoavond van de Sjoelvereniging, die er nog dezelfde avond doorgaat. De hele tent hangt dronken in de kroonluchters. @Wijkagent_Frits moet eraan te pas komen en lost maar liefst 34 waarschuwingschoten.

8 april @Berends74 krijgt bezoek in zijn serviceflat van niemand minder dan Facebook oprichter Mark Zuckerberg. @Berends74 is namelijk een fervent Facebooker en uitdeler van het miljardste porretje. Hij krijgt een VVV Irischeque van 15 Euro en een Seiko Horloge. Mark Zuckerberg maakte @Berends74 wijs dat het een klokje met inscriptie was. Dat Seiko Berends in het Japans betekent.

14 april @Berends74 schrikt van de factuur vaan zijn hovenier. Of hij even 127.000 Euro wil ophoesten. Hij heeft zijn tuin op laten hogen maar heeft er geen rekening mee gehouden dat ie op 10 hoog woont.

19 april @Berends74 krijgt een aangetekend schrijven van Twitter dat hij ook af en toe iets serieus’ moet tweeten en niet alleen maar lariekoek, kolder en borrelpraat.

23 april @Berends74 wordt op het Damrak te Amsterdam gerold van zijn portemonnee als hij in een folkloristische bui een groep Bulgaarse skimmers de Oer Hollandse polonaise leert.

30 april @Berends74 ontvlucht op deze stralende Koninginnedag Amsterdam en doet moederziel alleen een dagje Madurodam. Op een gegeven moment raakt ie zo gefrustreerd dat Whatsapp eruit ligt dat hij met een waas voor zijn ogen eerst de Neeltje Jans helemaal kort en klein trapt en daarna met een enorme sliding het Rijksmuseum onherstelbaar vernielt.

2 mei @Berends74 wordt gearresteerd voor een gewapende overval op een geldautomaat. Hij wordt echter weer vrijgelaten omdat hij kon aantonen dat hij op het moment delict aan het kleiduifschieten was met de Rotaryclub van Vinkeveen. Bovendien kan hij bewijzen dat hij geen Noord Afrikaans uiterlijk heeft.

6 mei @Berends74 wordt van het ROC afgetrapt wegens buitengewoon obsceen gedrag. Tijdens de wiskundeles neemt hij keer op keer het aftrekken wel heel letterlijk. Het ging juist zo goed met hem.

9 mei @Berends74 wordt colporteur. Hij gaat huis aan huis (oldskool) de leesmap verkopen. Een baan geknipt voor hem, hij kan immers praten als Brugman. Vroeger zei Berends Sr. altijd al dat een Berends z’n geld met lullen moet verdienen. @Berends74 z’n zus heeft dat alleen verkeerd begrepen.

12 mei @Berends74 wint bij de Bankgiro Loterij een lang weekend Senegal. Hij ontmoet daar bij toeval een onontdekte indianenstam en ruilt met hun twee zeecontainers vol fietspompen tegen een pallet hangmatten die speciaal zijn vervaardigd voor corpulente veertigers.

19 mei @Berends74 koopt een staatslot, maar wint helaas niets. Zijn vrouw spreekt de zalvende woorden; “Meedoen is belangrijker dan winnen”

21 mei @Berends74 stopt voor de 21ste keer met drinken (deze maand). Diezelfde avond rijdt zonder licht in een politiefuik. Er wordt bij de blaastest een duizelingwekkende hoeveelheid Rivella light sporen in het bloed van @Berends74 aangetroffen. De hoeveelheid is zo groot dat hij hiervoor een gepaste straf krijgt. Hij moet van de Officier van Justitie voor straf 3 x tegen het schrikdraad urineren.

24 mei @Berends74 gaat op voetbal. Niet op gewoon voetbal maar op blaasvoetbal. All the way in Kootwijkerbroek. Als centrumspits maakt hij indruk op de eerste training. Helaas moet hij vroegtijdig de eerste training verlaten met blaasontsteking. Hij heeft ook nooit eens mazzel.

30 mei @Berends74 krijgt het aan de stok met twee Hells Angels als ie zegt “Hee joh, ga es opzij met jullie brommertjes” Gelukkig liep het et een sisser af. En die drie voortanden wilde hij toch al laten trekken.

1 juni @Berends74 gaat een cafe binnen en bestelt 6 whiskey en zuipt ze in 1 teug op. “Mag ik weten waarom jij 6 whiskey bestelt?” vraagt de barkeeper. @Berends74 antwoordt: “Vandaag mijn eerste pijpbeurt gehad.” Waarop de kastelein zegt: “Dan krijg jij van mij de zevende gratis.”Zegt @Berends74 “Laat maar, als die zes de smaak niet wegspoelen dan zal de zevende dat ook niet doen.”

3 juni @Berends74 krijgt voor z’n eerste communie een verrekijker en gaat gelijk vliegtuigspotten langs de Zwanenburgbaan. Hij kan zijn geluk niet op. Op de doos staat namelijk vergroot 20 X. Aan het eind van de heeft ie al 32 keer gekeken en de verrekijker doet het nog steeds.

7 juni @Berends74 wordt aangenomen voor de koopavonden bij de Schoenenreus. Binnen een uur krijgt ie alweer een staandevoetje als blijkt dat ie zijn veterstrikdiploma vervalst heeft. Als vertrekpremie krijgt hij 2 paar crocs mee en een platenbon, geldig tot 31 december 1982.

14 juni Krijgt een brandbrief van het UWV. Zijn sollicitatiegedrag wordt onder de loep genomen. Hij mag in het vervolg niet meer het formaat van zijn geslachtsdeel vermelden en ook zijn indrukwekkende strafblad niet meer achter zijn CV nieten. Bovendien is hem afgeraden voortaan met chocomel snor op een sollicitatie te verschijnen. @Berends74 is woedend om dat tendentieus bemoederen van het UWV. Hij plast in de UWV toilet met opzet over de rand en beeldt zich in zijn arbeidsloopbaan voortaan te nemen met een korreltje zout, en een schijfje citroen, en een shot Tequila!

19 juni @Berends74 kan aan de slag als Electromonteur. Hij heeft een opleiding Electricien zwakstroom genoten. Na twee dagen haakt ie af, hij kan niet tegen de spanning.

22 juni @Berends74 mag van de dokter mag ik niks zwaars meer optillen. Dus gaat hij tegenwoordig maar zittend plassen. Is zijn gevleugelde grap in cafe de schrale gans in Schiedam (Zeg maar de Bijlmer van Rotterdam). De aanwezige vrouwen weten wel beter.

24 juni @Berends74 zet eindeijk zijn klok een uur terug. Hij had al een maand of 8 geen benul van tijd.

29 juni @Berends74 wordt de Hunckemoller van Woensdrecht uitgezet. Hij zat namelijk gehurkt in de paskamer en stak zijn vuurrode harses om het gordijntje en vroeg het dienstdoende winkelmeisje “Het wc papier is op, kun je even een nieuwe rol aangeven?”

30 juni @Berends74 verliest 134.000 Euro in het Amstel Hotel met een door hem georganiseerde balletje-balletje avond. Hij vraagt zich af hoe dat in Godsnaam mogelijk is. Zeer waarschijnlijk omdat hij balletje-balletje speelde met bierglazen.

Morgen deel 3 van @Berends in 2013. 1 juli t/m 30 september

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s