Albert Heijn

Zojuist mijn boodschappen gehaald bij een Albert Heijn filiaal in de Jan van Galenstraat. Normaal ga ik altijd naar mijn “Stam-Appie” aan de Bos en Lommerweg, op nog geen 50 meter van mijn vinexappartementje. Ik dacht, ik visiteer eens een ander filiaal, notoire vreemdganger dat ik ben. Word ik ook door niemand aangeklampt voor een praatje. Dat gebeurt namelijk nogal frequent. Mensen die socializen in de buurtsuup. Niet eens in het daarvoor speciaal ingerichte koffiehoekje. Dat is toch voor losers. Koffiedrinken op een daarvoor speciaal neergezet bankje… het idee alleen al. Ze marcheren gewoon met een kop damende Douwe Egberts door de paden en spreken me steevast aan en maken mij deelgenoot van hun sores. Zo weet ik sinds kort alles over kunstheupen, caravans, nierstenen en wie hier in de buurt (volgens de boodschapper) voor een zacht prijssie heren ontvangt.

Maar goed, ik sta met een kar vol proviand bij kassa 2. Fraaie cassière. Zou beslist niet misstaan in de Wehkampgids. Ze slaat 101,25 aan, na het scannen van m’n bonuskaart reken ik 93,45 af. En passant vraag ik nog even of ze een keer wat leuks met me wilt doen wil, disco bowlen ofzo, of een keer naar de geitenboerderij. Wat ze daarop zei dat houd ik liever voor mezelf. Ze schreef nog wel haar 06 op het bonnetje, maar toen ik dat nummer Whatsappte kreeg ik een reply van ene Henk uit Woensdrecht die me zei dat ik moest oprotten omdat ie anders wel effe met een end hout mijn knieschijven kwam verbrijzelen.

Het bonnetje intrigeerde me. Althans, de prijs van het blikje AH Tomatenpuree. Aangeslagen voor 7 cent. Die tomaten zijn geplukt, is puree van gemaakt, in een blikje geperst, naar het distributiecentrum van AH gebracht. Opgeslagen, verzameld voor distributie naar het filiaal, afgeleverd, in de schappen gezet en gescand door de cassière. Hoe kan dat uit voor die prijs?

Ik denk dan verder hè; Als je alleen voor een blikje tomatenpuree die winkel ingaat. Je koopt er een, dan krijg je door de afronding van de centen ook nog 29% korting. Immers van die 7 betaal je er maar 5. Als je dan ook nog een bonnetje wilt, is het helemaal een schip van bijleg. Mijn fantasie sloeg gierend op hol. Wat zou er immers gebeuren als je met 100 man die Appie binnen stapt. Buiten de flinke rijen voor de kassa is kun je Appie daar behoorlijk mee bashen. Immers lange rijen zijn niet echt uitnodigend voor de gemiddelde huisvrouw. Die gaan dan wel naar de Jumbo of naar de Plusmarkt. Stel he….stel dat ze alle 100 ook nog eens met een Euromunt afrekenen, dan is dat een flinke aanslag op het wisselgeld. Gewoon alle 100 een bonnetje vragen. Hoeveel blikjes zullen ze in voorraad hebben? Zouden we het alle 100 nog een keer kunnen herhalen?

Ik vraag me oprecht af hoe lang het duurt voor ze die blikjes tomatenpuree tijdelijk uit de handel nemen?

LET OP, DIT IS EEN HERSENSPINSEL. DOE HET NIET ECHT!!!!

Greetz (ook namens Appie),

@van_Rukhoven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s