Politiek probleem

Nederland ligt aan het infuus. We hebben een megagroot probleem; zeg maar een probleem dat haar weerga niet kent. Dat probleem kunnen we tackelen door bij de eerstvolgende (vervroegde) kamerverkiezingen zowel de VVD als de PvdA weg te stemmen door hen bokhard te boycotten in het stemhokje. Maar wat krijgen we dan, hoor ik u denken?

Moet de SP ons redden? Die elimineren de Balkenendenorm. Iedereen modaal. Ook het plebs in Aerdenhout, de Grachtengordel Laren en Wassenaar. De Bentleys aldaar worden massaal op Marktplaats gekwakt. Iedereen aan de Opel Kadet.

D66 dan? Die zijn zo gemiddeld dat we ze gerust de Wienerschnitzel van de Vaderlandse politiek kunnen noemen: als je bij van der Valk niet weet waar je eigenlijk trek in hebt, neem je maar een Wienerschnitzel (uiteraard met piepers, boontjes en als finishing touch een schaaltje appelmoes met een muffe kers erop).

Ook de CDA heeft haar langste tijd gehad. Politieke zwaargewichten als Dries van Agt en Ruud Lubbers liggen al decennia achter ons. Meneer Pastoor kan lullen als Brugman, maar in Limburg en Brabant stemmen ze tegenwoordig al op Geert.

Geertje kan het ook niet allemaal alleen. Hij wijst met het boze vingertje naar de Islam, maar in artikel 6 van de Nederlandse grondwet staat het recht op vrijheid van godsdienst aangeduid. Het is niet des Hollands om mensen op hun geloofsovertuiging te verbieden ons land binnen te komen. Het zou net zo ridicuul zijn als je op vakantie wilt -met je matties naar Salou- en je wordt in Spanje teruggestuurd omdat je toevallig abonnee bent van de Nieuwe Revue.

Ook Marianne Thiemes PvdD valt af. Als zij hun zin krijgen, wonen we straks allemaal in een stal terwijl de varkens een uiltje knappen in het stapelbed van onze kiddo’s. SGP misschien? Die pleiten voor een vaccinatieverbod en wellicht een verbod op verzekeren. In de Biblebelt rijden al genoeg gemoedsbezwaarden onverzekerd rond. Alle onheil is een signaal van de Heere God. GroenLinks is PvdA-light. Veel gehol en weinig wol. Electrische auto’s gaan Nederland ook niet redden. Al is het alleen al omdat de staatskas de accijns niet kan missen op de brandstoffen.

Kort samengevat: de PvdA en de VVD in de regering helpen ons kouwe kikkerlandje naar de gallemiezen. Het erge is dat er geen alternatief voor dit probleem is. Verstandige mensen met politiek gogme en enigzins leiderschapskwaliteiten zitten alleen op Social Media. Die grasduinen in TimeLines of op Geenstijl. De Christelijke elite hyved nog wat. Ze weten allemaal zo goed hoe het moet. Uit Europa en de Gulden terug. Alsof dat niks kost. Desastreus voor onze export. Alles wordt 10% duurder door de wisselkoersen.

Op Twitter zie ik het account @19Maart2014. Dan zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen. Raadsleden en Partijen doen weer joviaal en poeslief tegen het kiesvee. Ik roep op om lokaal te kiezen. Leefbaar Oegstgeest, Progressief Westland of Gemeentebelangen. ALS SIGNAAL.

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s