Talkshow hooligans

Ik kijk sporadisch TV maar voor talkshows maak ik graag een uitzondering. Aad Kamsteeg en Maarten van Rossum zijn geweldig maar Leo Blokhuis is echt de overtreffende trap. Zeg maar gerust de Lionel Messi onder de talkshow hooligans. Ik kan echt enorm genieten van die omhooggevallen zelfingenomen kuttekoppen die tegen een modaal maandloon een uurtje komen lullen over een bepaald vakgebied. Leo Blokhuis ik noemde zijn naam al, daar kan ik uren naar kijken. Leo Blokhuis waarvan ik steeds vaker vermoed dat dat kuiltje in z’n kin een souvenier is van een schietpartij tijdens een koffieconcert in de Balkan. Leo Blokhuis, met zijn Aldi harses en zijn zelfverzonnen popanekdotes. ‘Bijna niemand weet dit, maar Justin Bieber heeft zijn debuutplaat opgenomen in de koelcel van een warme bakker te Borculo. Broodhuys Bertha en Henk om precies te zijn.’ Niemand die hem tegenspreekt, niemand die hem eens toebijt: ‘Hey pokdalige pannenkoek, je bent gewoon een gemankeerde Wikipedia-imitator.’ Blokhuis blijft maar doorratelen. ‘Bijna niemand weet dit, maar Elvis Presley had Arabischs bloed. Het nummer All Shook Up heet eigenlijk Al-Sjoekap en gaat over een frigide dochter van een hoogwaardigheidsbekleder in Amsterdam-West.’ Leo is al zo doorgeslagen dat hij niet eens meer zijn best doet om ook maar geloofwaardig over te komen. Onlangs meldde hij in DWDD dat Chaka Khan Chaka Khan heet, omdat Emile Ratelband in 1973 twee en halve week haar manager was en de naam wel hip vond klinken.

Talkshows zitten tegenwoordig ook vol met televisierecensenten. Televisierecensent is een duur woord voor een werkschuwe alcoholist. Ze zitten de hele dag aan hun ongewassen scrotum krabbend voor de televisie en ventileren voor een uurtarief waar je een half jaar voor kunt kettingroken, hun mening. Ook ben ik verzot op van die royaltydeskundigen en dan vooral die corpulente droplul van RTL. Als hij een geel trainingspak aantrekt, is het als 2 druppels water de Gouden Koets. Of van die Midden-Oosten-deskundigen die ooit een keertje een shoarmaschotel aten en op de moederMAVO een keer hebben staan bekken met een Egyptische shemale en toen dachten: ‘Oké, nu weet ik volgens mij echt alles over de drie monotheïstische Abrahamitische religies en de bijbehorende culturele misstanden, ik ben Arabist’. Maar het meest geniet ik toch van Leo Blokhuis. Leo de alwetende popprofeet. ‘Niet veel mensen weten dit, maar Waiting in Vain van Bob Marley gaat in feite over een blowjob in de plaatselijke telefooncel in Siddeburen. Bob had namelijk ooit een neukertje in het pittoreske Siddeburen; Jojanneke van Kemenade.’

Toch is het knap dat Leo Blokhuis al jaren standhoudt en niemand eens zegt,; “Leo, ouwe rukker….het is welletjes. Niet veel mensen weten dit, maar dit was je allerlaatste uitzendig. EN NU OPROTTEN!!!!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s