Komkommertijd 2014

Het zal waarschijnlijk niemand ontgaan zijn maar ook op Twitter is het komkommertijd. Het is rustig, de halve TimeLine begeeft zich in verre oorden en het niveau van de tweets is niet om over naar huis te whatsappen. Vriendenlijsten worden opgeschoond, veelal om een afwijkende mening. Ene Jeroen van Baardwijk, een authistische knaap uit Woensel West, beticht iedereen met een blauwe tandenborstel aanhanger te zijn van de PVV. Zelfs de altijd zo vredelievende @van_Rukhoven kreeg een block voor de kiezen terwijl ik dit sujet nog nooit heb gevolgd en al van kindsbeen af gematigd rechts stem.
De GAZA kwestie is ook een heet hangijzer. Pro Palestijnen staan lijnrecht tegenover “Die Zionistische klootzakken” die maar doodgewenst mogen worden door diverse demonstranten. Burgemeester Jozias van Aartsen vindt het allemaal wel kunnen. Al denk ik dat Ome Jozias er significant anders over zou denken als 150 opgeschoten skinheads datzelfde zouden scanderen in de Haagse Schilderswijk.

Vozen in DM is weer helemaal hip. @Ramsterdam, die normaliter nog geen zeehond versiert met een mand vis, stond (naar eigen zeggen) ongegeneerd te bekken met de Assistent Bedrijfsleidster van de Wibra te Osdorp. In deze komkommertijd wordt dat allemaal breeduit uitgemeten.

Zo staat @Passscalll op de camping te Veendam, op 9 minuten rijden van zijn Oostgroningse vinexboerderij. Hij kon namelijk niemand vinden om z’n hanggeraniums water te geven. Zo stept hij elke avond trouw even naar huis om zijn planten te besprenkelen en checkt hij, zuinig als hij is, of het lichtje in de koelkast wel echt uit is.

Een andere scoop is dat de Koning van de Kolder @Friezerik laaiend is op Specsavers . Niet zomaar laaiend maar echt pis- en pislink. Hij had jongstleden vrijdag 12,50 neergelegd voor een brillenkoker, maar z’n bril was zondagavond nog niet gaar. Friezerik wil z’n geld terug, desnoods in derivaten, bitcoins, bonusmiles of Argentijnse Staatsleningen, maar die 12 en halve Euro moet en zal terugkomen.

De Gemeente Winschoten verdenkt inwoner @eastGrunn ervan een clandestiene kroeg uit te baten. De pontificaal voor zijn huis staande glasbak zit om de haveklap vol en er staan elke avond schimmige Gemeentemannetjes bij Peter door de luxaflex te gluren of er misschien discobollen knipperen, zijn visite de drank afrekent of dat ze met garderobebonnetjes in de hand, zich naar de kapstok begeven. Vooralsnog krijgt hij het voordeel van de twijfel.

@auriqua en @MrBacardi78 zijn met de vouwwagen achter de Mazda 626 naar Shanghai. Volgens Natalie om cultuur te snuiven, maar Mazzelpik Hans heeft mij onlangs op ICQ verklapt dat ze gaan om zich meer in te leven in hun plaatselijke afhaalchinees. Hans heeft er namelijk enorme moeite mee om Bami Goreng Speciaal uit te spreken. Zo hebben ze daar, naast all inclusive bami en kroepoek, ook nog twee weken lang een logopedist tot hun beschikking.

Laat al die followers maar snel terugkeren van vakantie en laat het voetbalseizoen maar beginnen.

IK SNAK ERNAAR

Greetz,

@van_Rukhoven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s