Open brief aan “tuigvlogger” Ismael

Beste Ismael, Geachte heer Ilgun,
.
Ik kan geen TV aanzetten of uw en uw gappies vullen het beeld. Poelenburg (Ook wel bekend als de Bijlmer van de Zaanstreek) is door uw toedoen de laatste dagen het Episch centrum van Nederland. Het is kolderiek hoe u en uw volgelingen op het plein voor de Vomar een oudere man van zijn fiets aftrappen, hoe jullie rapper Boef via de vlog en Social Media bashen en op onnavolgbare wijze uitgerangeerde wijkagenten in de luren leggen. Uiteraard zijn uw zinnen vooral gelardeerd met woorden afkomstig uit een medische encyclopedie en dan met name die ernstige ziekte waarvoor het Koningin Wilhelminafonds zo fanatiek voor aan het collecteren is.
Ismael Ilgun is een Turkse “Tuigvlogger” uit Zaandam. Ouderwets matje in zijn nek, lang en dun, zeg maar de mannelijke variant van Tante Sidonia uit de stripserie “Suske en Wiske” en, misschien nog wel het meest opvallend; Zijn nogal uit de kluiten gewassen reukorgaan. Toen onze Lieve Heer de neuzen uitdeelde waren er alleen nog maar ellebogen over.
.
Sinds Ismael, die een langdurige loopbaan in het uitkeringscircuit ambieert, maar dat terzijde, op de Kermis van Zaandam met touwtjetrekken een cameraatje won is hij gaan Vloggen. Lekker tot half 3 op bed liggen, ontbijten, haartjes kammen (douchen doet ie vanavond wel) en op een geleende Batavus naar zijn kornten. Lekker met het zonnebrilletje op de neus goedkope B merk energiedrankjes consumeren en mensen op leeftijd lastig vallen. Respect voor de ouderen is immers nergens voor nodig. Met het lullige cameraatje filmpjes maken die vooral aanslaan bij de allochtone brugklassers is zijn corebusiness. Elke dag komen er verscheidene Turkse beugelbekkies in beeld die qua lengte nog niet eens zonder begeleiding in de botsautootjes mogen. Het enige wat hun voorbeeld Ismael hun leert is elke minuut hun middelvinger opsteken, “Fok Jou” roepen en in elke zin een aantal keer het woord kanker zeggen.
.
Ismael, kom eens tot inkeer. Je hebt zonder meer intellectuele bagage maar je gebruikt het totaal verkeerd. je bent niet zo stoer als je denkt. Misschien ben je daar in Zaanstad een “grote meneer” maar als er eens echte tegenstand komt sprint je gillend de Vomar in en verstop je je trillend als een rietje achter de lege flessenkassa. Je verpest die kindertjes die jou als grote voorbeeld zien. Je bent geen “gangster”. Ik kan me niet voorstellen dat jij ooit for real een “pliesieburo” van binnen hebt gezien. Je hebt hooguit eens een mandarijntje gejat of de lege wikkel van een minimarsje achteloos op straat gegooid in plaats van in de daarvoor bestemde prullenbak gedeponeerd.
.
Hou je volgelingen op het juiste pad en geef het goede voorbeeld. Ik reken op je!!
.
Oja…..dat van je neus was maar een grapje hoor. Maar klein is ie niet!
.
Hoogachtend,
Jozef van Rukhoven,
Advertenties

Een gedachte over “Open brief aan “tuigvlogger” Ismael

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s