Verkiezingen op 15 maart

15 maart 2017 is het alweer zo ver: dan mogen wij het potlood weer ter hand nemen. Kan Lodewijk het zooitje redden? Komt Mark nog met die 1.000 Euro over de brug? Dat zijn toch al gauw 2 kratten bier in de week. D66 opperhoofd Lexy P.  wil (mocht hij aan het roer van de BV Nederland komen) 500 Euro aan alle werkende Nederlanders schenken. Mooi kut als je 40 jaar stratenmaker bent geweest en je rug naar de gallemiezen is. Wat kan Geert voor ons betekenen? Wordt het een historische winst voor de PVV of wordt het “minder-minder-minder”? Wat kunnen Roemer en Jesse klaarspelen? Die Jesse vind ik eigenlijk nog een snotneus. Hij schijnt al dertig te zijn maar voor mijn gevoel heeft ie net haar op zijn piemel. Zo’n broekie kan ons land toch niet besturen? Het belooft deze verkiezingen echt een spektakel worden. Zo zijn er, las ik vanmorgen in de krant, al 83 partijen die zich hebben ingeschreven. Er schijnen er maar 42 op het stembiljet te passen. De helft van alle partijen heeft dus vette pech.
 .
Weet je wat ik eigenlijk het allerleukste vind aan de verkiezingen? Dat links en rechts Twitterend Nederland elkaar zo ongeveer verbaal de hersens inslaan. Ik kan daar zo enorm van genieten. Met een schaal vol minimarsjes, bitterballen in de airfryer en uiteraard een ijskoude Fanta binnen handbereik zit ik dan achter mijn laptop te genieten van deze cascenade. Puur volksvermaak, die hoog oplopende ruzies waarin steeds meer personen worden gementioned. Woorden goed selecteren omdat je toch maar 140 leestekens hebt om je argumenten kracht bij te zetten. KOM MAAR OP LINKSE GREPPELSLET, IK HEB M’N CAPSLOCK AL AAN STAAN. Het mooiste is dat ik op dat moment al weet dat al die oeverloze discussies steevast eindigen met: #Block.
 .
Komende maand gaan we weer met z’n allen de Stemwijzer invullen. Bij mij was de uitkomst de laatste keer PVV en Groen Links. Er zijn geen partijen die haakser op elkaar staan dan deze twee. Grootmeester in het schaken, Professor Johan Barendregt (God hebbe zijn ziel), verwoorde het in de jaren 70 op geniale wijze; “Stemmen in een democratie is net zo onzinnig als stemmen over de beste zet in een schaakstelling. Immers, in een democratie heeft iemand die geen paard van een loper kan onderscheiden, een even grote stem als bijvoorbeeld schaakgrootmeester Jan Timman. Dat is toch merkwaardig?” Hij heeft wel gelijk. Bij de koffiehoek van de Jumbo Supermarkt te Boxtel Zuid zal er (met alle respect) toch anders over politiek gesproken worden dan tijdens een exquise haringparty in Aerdenhout.
 .
Ik heb er totaal geen vertrouwen meer in en daarom ga ik “Proteststemmen”. Bij ons wordt er nog ouderwets met potlood gestemd. Ik schrijf op 15 maart heerlijk kinderachtig “Wie dit leest is een flapdrol” op mijn stembiljet. Met een glimlach deponeer ik m’n biljet in de stembus. Dit met de wetenschap dat later op de avond een verbouwereerde stembusmedewerker mijn biljet zal lezen.
 .
Warme Groet,
@van_Rukhoven
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s