Ode aan Tijn

We gaan terug naar december 2016. Serious Request in Breda kwam maar niet op gang. Nederland was ‘Goede Doelen Moe’. Tot daar ineens Tijn Kolsteren verscheen; een  6-jarige bink uit het Brabantse dorp Hapert. Tijn, een ongeneeslijk ziek jongetje, redde  eigenhandig Serious Request. Hij haalde hoogstpersoonlijk een Godsvermogen op met zijn gelakte nageltjes. De hashtags Lakaan, HeelHollandLakt en Tijn waren dagenlang trending topic. In het glas van het glazen huis werd ook professorisch nagellak-luik gecreëerd, waardoor Tijn, tegen betaling van een vrijwillige bijdrage, de nagels van enthousiaste toeschouwers begon te lakken. Ook in de rest van Nederland kwam de trend op gang. De servers van Facebook en Twitter rookten door de talrijke selfies met roodgelakte nagels.

Het streefbedrag van Tijn was 100 Euro. Op zich een flinke bom duiten voor een jongen
van 6. Het werden enkele miljoenen die door toedoen van Tijn binnen zijn gesprokkeld.
Wat een held, deze jongen. Doodziek, nog maar enkele maanden te leven en je dan zo inzetten voor je medemens. Dit alles tussen de ziekenhuisbezoekjes door. Met zijn actie #lakaan wist hij ons hele land te ontroeren.

Sinds 30 mei is Tijn ten bate van Stichting Semmy een nieuwe actie gestart. Stichting
Semmy had als doel een apparaat naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Hiervoor was minimaal 1 miljoen euro nodig. De nagellak was te bestellen via wwww.lakdoortijn.nl. Inmiddels is die actie gestopt en is er maar liefst 1,2 miljoen Euro opgehaald.

Hedenmorgen is Tijn op 6 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van die vreselijke hersenstamkanker. Kunnen we Tijn niet postuum ridderen? Is er geen Nobelprijs voor hem? Of desnoods een standbeeld in Hapert? Ik zal er dan persoonlijk eens in de week naar toe rijden om zijn nageltjes te voorzien van rode lak.

.
Rust zacht lieve Tijn, geef kleur aan de hemel!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s